SZÉP MAGYAR BESZÉD - 2020. FEBRUÁR

2020.02.07.

A Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép magyar beszéd verseny” területi fordulóját az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Kazinczy Alapítvány Emlékbizottsága felkérésére 2020. február 7-én rendeztük meg iskolánkban.

 Az idén 6 iskola tanulói jelentkeztek erre a megmérettetésre. A megnyitó ünnepségen Kiss Tímea 7. c osztályos tanuló   Örkény István:  Nápolyi  című humoros írását tolmácsolta. A megnyitó után a tanulók két korcsoportban versenyeztek a megtisztelő első helyezésért. Mint az elmúlt években, a zsűri tagjai most is a Szolnoki POK magyar szaktanácsadói voltak, akik a verseny után a hasznos gyakorlati tanácsok mellett dicsérettel és elismeréssel szóltak a diákok teljesítményéről, a pedagógusok felkészítő munkájáról. Iskolánk minden tanulónak emléklapot, a győzteseknek emellett oklevelet készített, a helyezettek természetesen értékes könyvjutalomban is részesültek.

Eredmények az 5-6. osztályosok körében:

  1. helyezett lett Kálmán Bálint, a tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskola  6. osztályos tanulója.  Felkészítője: Szalóki Krisztina.
  2. Nagy Boglárka, az úri Szent Imre Általános Iskola és AMI 6. osztályos tanulója.
  3. Horváth Dorina, a tápiósági Dr. Papp Károly Általános Iskola tanulója.

 

Iskolánkat ebben a korcsoportban két diák is képviselte. Brindzik Bianka, a 6. c osztály tanulója IV. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Nagy Zsuzsanna.

Barnóczki Eszter, a 6. b osztály tanulója VII. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Babinszkiné Karczub Mária.

A II. korcsoport győztesei:

  1. Akantisz Nóra, iskolánk  7.c osztályos tanulója. Felkészítő: dr. Molnárné Fényes Judit. Nóri képviseli majd kistérségünket a háromnapos  országos versenyen Kisújszálláson. Ezúttal is gratulálunk teljesítményéhez, sikeres felkészülést kívánunk neki.
  2. Kulcsár Bálint, iskolánk  8. b osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Babinszkiné Karczub Mária.
  3. Dósa Judit Noémi, a tápiószecsői Gróf Széchenyi István Általános Iskola 7. osztályos tanulója.

 

 

Gratulálunk tanulóinknak és tanáraiknak az elért eredményekhez!

                                 dr. Molnárné Fényes Judit

munkaközösség-vezető

vissza