Szép magyar beszéd verseny

2022.01.30.

A Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép magyar beszéd verseny” területi fordulóját az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Kazinczy Alapítvány Emlékbizottsága felkérésére 2022. január 28-án rendeztük meg iskolánkban.

 A rövid megnyitó után a tanulók két korcsoportban versenyeztek a megtisztelő első helyezésért. Mint az elmúlt években, a zsűri tagjai most is a Szolnoki POK magyar szaktanácsadói voltak, akik a verseny után a hasznos gyakorlati tanácsok mellett dicsérettel és elismeréssel szóltak a diákok teljesítményéről, a pedagógusok felkészítő munkájáról. Iskolánk minden tanulónak emléklapot, a győzteseknek emellett oklevelet készített, a helyezettek természetesen értékes könyvjutalomban is részesültek.

Eredmények az 5-6. osztályosok körében:

  1. helyezett lett Ambrózi Réka, iskolánk 6. b osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Babinszkiné Karczub Mária.
  2. Tóth Anna, a  farmosi Matolcsy Miklós  Általános Iskola 5. osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Tokajiné Dancsó Szilvia
  3. Kocsi Janka, iskolánk 6. b osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Babinszkiné Karczub Mária.
  4. Geri Vivien - Imre Sándor Általános Iskola (Szentlőrinckáta), 5. osztály
  5. Matula Hanna - Matolcsy Miklós  Általános Iskola (Farmos), 5. osztály

A II. korcsoport győztesei:

  1. Gallai Anna, iskolánk  8. c osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Nagy Zsuzsanna. Anna képviseli majd kistérségünket a háromnapos  országos versenyen Kisújszálláson. Ezúttal is gratulálunk teljesítményéhez, sikeres felkészülést kívánunk neki.
  2. Brindzik Bianka, iskolánk  8. c osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Nagy Zsuzsanna.
  3. Turza Mária,  a szentlőrinckátai  Imre Sándor Általános Iskola 7. osztályos tanulója. Felkészítő tanára: Kővágó Sándorné.

 

Gratulálunk tanulóinknak és tanáraiknak az elért eredményekhez!

                                 dr. Molnárné Fényes Judit

munkaközösség-vezető

vissza