TEMATIKUS NAP

2020.02.03.

A farsang a vízkereszttől húshagyókeddig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése.

 A gyermek tudatában ez párosul a jelmezekkel, bohócokkal, álarcokkal, mókás feladatokkal, tánccal, vidám vetélkedőkkel, tréfás feladatokkal. Röviden mókával, kacagással.

Iskolánkban a farsangi készülődés már elkezdődött az osztály – és évfolyamtánc betanulásával, díszekbe öltöztetjük ilyenkor folyosóinkat, tantermeinket is.

Ráhangolódásként januári Tematikus (tanulás mentes) délutánunk is ennek a jegyében telt. A kicsik tarkabarka, szalagos, masnis bohócokat készítettek a faliújságokra, falakra. A másodikos csoport szalagfűzért ragasztott, miközben el-elkotyogták ( De nem mondd el senkinek !), hogy kinek milyen jelmeze lesz. A nagyobbak egy kis testmozgással, (5-6. csoport) kiütő játékokkal töltötték ezt a délutánt. A képzeletbeli Farsangi kupa győztese  az 5.csoport lett. A legnagyobbak kreatív szemüvegeket, álarcokat festettek.

 Úgy gondolom vidám, tartalmas délutánt tudtunk biztosítani tanulóink számára. Természetesen nem maradhattak el zenei aláfestésként a kedvenc farsangi dalok, zeneszámok sem.

vissza