TSMT –foglalkozások az alsó tagozaton

2022.10.12.

TSMT- vagyis Tervezett SzenzoMotoros Trénig

Mi is az a TSMT

Mozgásterápia, amely az idegrendszerre gyakorolt hatása révén újra szervezi a neurológiai alapokat. Segít az agynak megszabadulni béklyóitól pl. a fennmaradó primitív  csecsemőkori reflexektől. Mindez kihat a mozgásra, beszédre, tanulásra, viselkedésre egyaránt. A csecsemőkori reflexnek 1 éves korig integrálódnia kell és átveszi az agy egy magasabb rendű központja a szerepét --- ha ez nem történik meg, a gyermek alacsonyabb teljesítményt mutat az életkorához képest. A Váci Egyházmegye TSMT terapeutái már a múlt évben felkeresték iskolánkat és szülői beleegyezés után megszűrték az első-második évfolyamot. Az eredményektől függően egyéni vagy csoportos tornát javasoltak. Az egyéni, online térben történik – a szülőnek küldik a feladatsorokat, a csoportos pedig az iskola falain belül a tornateremben.

És mit vesz észre ebből a gyermek?

Hetente 1 alkalommal egy varázslatos akadálypálya várja, ahol mászik a fán mint egy lajhár, egyensúlyozik a mocsár fölött a krokodiloktól félve, vagy palacsintává változik. Ki lekvárossá- ki kakaóssá.

Nem is gondolják, hogy minden állomás egy-egy terület fejlesztésére szolgál. Viszi őket  a lendület és a jó hangulat.

A foglalkozások megtartását az osztálytanítók mellett, intézményünkben 3 TSMT tanfolyamot végzett kollégánk, Bodócs Blanka, Bognár Mariann és Darvas András irányítják.

vissza