Ünnepvárás a Csupaszív osztályban

2016.12.14.

Mézeskalácsot díszítettünk

Az ünnepvárás egyik szép pillanata a „Csupaszíveseknél”Reggel Fási Bálint és édesanyja nem csak az iskolatáskát, hanem egy nagy vödröt is cipelve jelent meg az osztályban.
Vajon mi rejtőzhet benne?
- kíváncsiskodtunk izgatottan. Nagy örömünkre rengeteg illatos mézeskalács mosolygott ránk, mind arra várva, hogy szépen felöltöztessük.

Másodikosok lévén azt hittük, hogy minden íróeszközzel tudunk már bánni, de bizony a mézeskalács „írókájával „- a kicsi papírtölcsérbe zárt fehér cukormázzal –meg kellett tanulnunk „írni”! Sikerült!

A karácsonyi díszeink simogató fénye, a mézeskalácsok fűszeres illata, a csillogó gyermekszemek, a szebbnél szebb mintákat kanyarító ügyes kis kezek igazi, meleg, ünnepi szeretettel teli pillanatokat varázsoltak közénk. Szívet melengető volt.

Az elkészült műalkotásokat a gyerekek büszkén vitték haza, természetesen "csupaszíves” szalvétába csomagolva.

Végezetül megosztjuk a” Csupaszívesek” karácsonyi szeretetsütemény receptjét.

Karácsonyi sütemény

Végy 1 kg jó meleg szeretetet,

szitáld át a türelem szitáján,

nehogy pletykamag kerüljön bele. 1 kg bátorságot, 3 dl szorgalmat, 1 dl jóságot. Gyúrd össze 1 tojásnyi kedvességgel, és takard le tiszta jókedvvel. Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél. Szórd meg asszonyi kacagással és tegyél rá pár csepp megfontolást. Vágd fel annyi darabra, hogy eggyel több legyen, mint ahányan az asztalt körülülitek, hiszen mindig akad valaki, aki még rászorul.”

Molnárné Ica néni,

a „Csupaszívesek „ osztályfőnöke

vissza