Városi közbiztonsági nap

2018.04.19.

Április 18-án a negyedik osztályosok részt vettek a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság és a Nagykátai Rendőrkapitányság által szervezett közbiztonsági nyílt napon a piactéren.

Sok-sok érdekes játékos feladat várta őket, melyek segítségével gyakorolhatták a biztonságos közlekedés szabályait a gyakorlatban is. Közben természetesen nemcsak  megnézhették a kiállított tűzoltóautót, mentőautót, rendőrautót és motort, de bele is ülhettek, felpróbálhatták a különböző  védőöltözeteket, eszközöket. A harcászati ismeretek nagyon nagy sikernek örvendtek a fiúk körében, a kutyás bemutatót viszont már a lányok is nagyon élvezték.

A nap csúcspontját a kerékpáros akadálypálya jelentette, ahol mindenki kedvére kipróbálhatta ügyességét, a kerékpáros közlekedésben való jártasságát. A gyerekek nagyon élvezték, mindenki többször is végig kerékpározta a pályát, figyelmét, ügyességét is fejlesztve ezzel. A legnagyobb örömet azonban mégis csak az eredményhirdetés hozta. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett közbiztonsági nyílt napon a Mini-kresz versenyen iskolánk 4.a osztályos fiúkból álló csapata II. helyezést, a 4.b osztályosok csapata pedig I. helyezést ért el. Kiváló teljesítményük jutalmaként a tagozatnak 20 tanulója részt vehet egy 1 hetes sport- és rendvédelmi táborban, melyet Szatmárcsekén rendeznek meg!

Gratulálunk Nekik! A gyerekek sok-sok ajándék mellett élményekkel és tudással gazdagodva tértek haza, s reméljük ezt a tudásukat a mindennapi biztonságos közlekedésben használni is fogják majd!

 

vissza